HEERHUGOWAARD - De vrouwen van Zeemacht zijn de competitie in de Eredivisie Zaalvoetbal begonnen met een ruime nederlaag. De ploeg van trainer/coach Mark de Jong bleek in Heerhugowaard niet opgewassen tegen titelkandidaat FC Marlène.

Het duel was nog geen minuut oud toen de eerste treffer er al in lag voor de kersverse winnaar van de Supercup door een ferm schot van Amy Visser. Halverwege de eerste helft werd die score verdubbeld door Chantal Handriksen en op aangeven van Visser zorgde Aaike Verschoor kort voor rust voor de 3-0. Die score had ook zomaar hoger op kunnen lopen, maar paal en lat en keepster Maaike Nieuwland, de beste speelster aan Helderse zijde, stonden meer geluk in de weg.

De tweede helft was van een beduidend minder niveau. Met de ruime voorsprong op zak werd FC Marlène slordiger in balbezit en hanteerde het een te laag tempo. Zeemacht kon daar echter weinig tegenover stellen en in de slotfase liep de score toch nog verder op. Op aangeven van Maggy Chapel, terug na lang blessureleed, maakte Visser haar tweede van de avond en met een hard schot bepaalde Simone Hand de eindstand op 5-0.

Komende vrijdag 20 september speelt Zeemacht de eerste thuiswedstrijd als ZVV Middelburg op bezoek komt.

Foto's: Cees Verhage Photography