EGMOND - Rik Schop was bij de start van de competitie in de tweede klasse het absolute goudhaantje voor JVC. Met vier treffers bepaalde hij het uitduel bij VV Egmond dat door de ploeg uit Julianadorp met 3-4 werd gewonnen na tweemaal op achterstand te zijn gekomen.

Verleden seizoen wist Schop ook al eens twee weken achter elkaar viermaal te scoren. Bij aanvang van de nieuwe competie bleek de spits ook weer op scherp te staan. Ondanks een vroege achterstand door een goal van Klijbroek, maar de gelijkmaker was al fraai toen Schop de bal hard in de bovenhoek schoot na een voorzet van Bart Clemens. Eevn later tekende hij ook voor de 1-2.

Op slag van rust kwam VV Egmond terug via een doelpunt van Koel en kort na de pauze maakte Klijbroek zijn tweede en was er een hernieuwde voorsprong voor de Egmonders. In de laatste tien minuten deed Schop het duel alsnogkantelen met een schot uit de draai en vervolgens na een corner van opnieuw Clemens: 3-4.

Komende zondag speelt JVc de eerste thuiswedstrijd als Flevo op bezoek komt.