DEN HELDER - Voetballend deed FC Den Helder niet onder voor Schagen United. De Helderse ploeg kreeg in eigen huis echter wel een lesje in effectiviteit van de Schager formatie: 1-4.

De gasten hadden zelfs aan één helft genoeg om het duel in de derde klasse te beslissen. Waar FC Den Helder slordig omsprong met de kansen die het kreeg was het Matz Mathot die de score opende uit een vlotte aanval en Ryan Geenhuizen profiteerde van gestuntel in de Helderse defensie. Pal nadat Romano van Beek de aansluitingstreffer op zijn schoen had, maar de onderkant van de lat raakte was het Sjors Kaandorp, de op aangeven van routinier Robbert-Jan Klein de 0-3 liet aantekenen.

De thuisploeg kreeg weer hoop toen Max Snippe kort na rust de 1-3 tegen de touwen kopte, maar daar bleef het bij ondanks een flink offensief van de thuisploeg. In de slotfase sloegen de gasten middels Ryan van Twuijver zelfs nogmaals toe.