DEN HELDER - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Zeemacht er voor de tweede opeenvolgende thuiswedstrijd flink op los gescoord. Nadat een week geleden ZVV Middelburg met 9-1 werd geklopt moest vrijdagavond EXS Zwolle eraan geloven: 7-3.

De ploeg van trainer/coach Mark de Jong kende in eigen huis een flitsende start, want reeds binnen tien minuten had men een 4-1 voorsprong opgebouwd. Wendy Holswilder, vorige week al goed voor drie treffers, opende al binnen de minuut de score en nog geen drie minuten later werd die verdubbeld door Lean Hamburg. Bijna vanaf de aftrap scoorde Judith Frijlink tegen, maar Zeemacht was snel weer bij de les en via Lot Oeldrich en de tweede van Hamburg liep de thuisploeg verder uit. Nog voor de rust maakte ook Oeldrich haar tweede treffer van de avond en was het halverwege 5-1.

Na de rust herhaalde Holswilder haar kunstje van een week eerder. Met nog twee treffers bracht zij haar totaal van de avond wederom op drie. Namens de gasten uit Zwolle wist Jessie Prijs nog tweemal de eer te redden waardoor het eindigde op 7-3.

Zeemacht, dat nu met zes punten uit drie wedstrijden op een derde plaats staat, gaat komende vrijdag 4 oktober op bezoek bij ZVV Den Haag.