DEN HELDER - HCSC doet prima mee in de bovenste regionen van de derde klasse. Dankzij een ruime 4-0 overwinning op Sporting Andijk staat de ploeg van trainer Michel Kakisina op zeven punten uit drie wedstrijden.

Zaterdag wist de Helderse ploeg, ondanks de afwezigheid van de geschorste Clifton Gorissen, flink uit te halen tegen promovendus Sporting Andijk en kwam in de eerste helft op voorsprong door Cross Tomasouw. En dat was slechts een zwakke afspiegeling van het werkelijk aantal kansen.

Aan de hand van routinier Lars Weistra was HCSC na rust niet meer te houden. Met enkele prachtige aanvallen werden de Andijkers van het kastje naar de muur gestuurd en liep men verder uit middels treffers van Jonard Johnson en Rawan Niang. Het slotakkoord wa uiteindelijk ook weer voor Tomasouw die de eindstand bepaalde op 4-0.

Komende zaterdag speelt HCSC opnieuw thuis als FC Medemblik op bezoek komt.