DEN HAAG - De zaalvoetbalsters van Zeemacht zijn aan een uitstekende reeks bezig in de eredivisie. Op bezoek bij ZVV Den Haag wist de ploeg van trainer/coach Mark de Jong alweer de derde zege op rij te behalen.

De Helderse formatie begon de competitie met een ruime nederlaag met FC Marlène, maar staan drie weken later op een keurige tweede plaats achter de Heerhugowaardse ploeg. Tegen ZVV Middelburg en EXS Zwolle bleek Zeemacht op schot en ook in Den Haag werd de volle buit gehaald.

Gemakkelijk ging het niet in de hofstad. ZVV Den Haag is een geroutineerde en taaie ploeg. Kort voor de rust was Wendy Holswinder weer eens belangrijk. De topscorer van de eredivisie maakte haar zevende treffer in vier wedstrijden en zo ging Zeemacht met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft zag Celine van der Toorn van de thuisploeg een rode kaart, maar Zeemacht wist op dat moment nog niet te profiteren van de overtal-situatie. De beslissing viel uiteindelijk vier minuten tijd. Lean Hamburg maakte haar vijfde treffer van het seizoen en stelde zo de 0-2 overwinning veilig.

Zeemacht komt volgende week vrijdag in actie in de poulefase van de beker als Exstudiantes Groningen op bezoek komt in Den Helder.