Door de variëteit in hoogtes, de diversiteit in gevelbekleding en de bijzondere nautische kenmerken krijgt ieder gedeelte van Halter Bellevue haar eigen uitstraling. Zo is het 6 verdieping tellende witte appartementengebouw voorzien van oplichtende indicatielichten en een in tegenlicht zichtbare 19e eeuwse zeeman. Krijgen de voordeuren van de woningen aan de Prins Hendriklaan versierselen gebaseerd op de gala uniformen van de Marine en is het appartementsgebouw aan de Spoorstraat voorzien van twee schilden met gotische zeeridders.
De 36 woningen zijn voorzien van een woonkamer met open keuken, badkamer en minimaal 2 slaapkamers. Verdeeld over het complex zijn er gelijkvloerse appartementen en appartementen met twee etages beschikbaar. Alle appartementen beschikken over een buitenruimte en een berging. Door gebruik te maken van pv-panelen en warmtepompinstallaties en de zeer goed geïsoleerde gevels en daken zijn alle woningen zeer energiezuinig.
Het binnenterrein bestaat uit circa 60 openbare parkeerplaatsen en is te bereiken door twee prachtig vormgegeven poorten. Het poortgebouw aan de Prins Hendriklaan de prins omgeven met al zijn medailles en versierselen. Op een speciaal vervaardigd tegeltableau laat het poortgebouw nabij de Spoorstraat de beslissende zeeslag bij Kijkduin van 21 augustus 1673 zien.
Met de verhuizing van de McDonald's naar de commerciële ruimte van 450m2 op de hoek Spoorstraat/Prins Hendriklaan is het mogelijk om op termijn het stadspark door trekken vanaf het Julianaplein tot aan de dijk. Hiermee kan de lang gewenste groene verbinding van het stadshart met de zee afgerond gaat worden.
Halter Bellevue is naast duurzaam ook zeer natuurvriendelijk. Op diverse plekken zijn in de gevels speciale neststenen voor vleermuizen, neststenen voor bijen en nestkasten voor vogels ingemetseld. Daarnaast worden toekomstige bewoners gestimuleerd en geadviseerd om groen in de buitenruimte te gebruiken en overwegen we om insectenhotels op het binnenplein te plaatsen.
Helder Vastgoed Bv verwacht begin 2023 met de bouw te beginnen, deze duurt ongeveer 1,5 jaar. De woningen zijn in principe voor de verhuur bestemd. Daar het bouwen fors duurder is geworden kan het zijn dat een deel van de woningen uiteindelijk in een hogere huurklasse komt of wordt verkocht. De huurprijzen worden in een later stadium vastgesteld.
De komende jaren bouwt Helder Vastgoed BV meer dan 400 (sociale) huur- en koopwoningen in Den Helder om de woningnood aan te pakken en de doorstroming te bevorderen. In het stadshart komen nog dit jaar 12 nieuwe sociale huurwoningen aan de Spuistraat en 4 aan de Koningdwarsstraat in de verhuur. Daarnaast start dit jaar de bouw van 36 huurwoningen in Het Warenhuys, 22 koopwoningen aan het Molenplein, 7 koopwoningen Palmhout in de Spoorstraat en 4 koopwoningen op de oude plek Biegstraten in de Koningstraat. Tevens wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van het plan Dijkkwartier met een combinatie van maar liefst 200 (sociale) huur- en koopwoningen op een unieke locatie. Buiten het centrum wordt naast Het Kasteel nog gestart met het nieuwbouwproject Molenwerf met 34 koop- en huurwoningen.